ΙΣΤΟΡΙΑ

8 εφευρέτες που σκοτώθηκαν από τα δημιουργήματά τους

Πολλοί εφευρέτες αφιερώνουν αμέτρητα χρόνια από τη ζωή τους στο μεγάλο τους δημιούργημα, αυτό που θα τους κάνει διάσημους και θα διασφαλίσει την υστεροφημία τους.

Ωστόσο, μέχρι να τελειοποιηθεί μία εφεύρεση πολλά μπορούν να συμβούν και η ζωή ενός εφευρέτη είναι κάθε άλλο παρά ασφαλής. Πολλοί – γνωστοί ή μη – επιστήμονες έχουν βρει τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια πειραμάτων για την τελειοποίηση του αγαπημένου τους δημιουργήματος ή ακόμα και κατά την χρήση της ολοκληρωμένης έκδοσής του.

Δείτε παρακάτω οχτώ από αυτούς:

Franz Reichelt, 1879-1912.

Δημιουργός μίας στολής πιλότου που λειτουργούσε και ως αλεξίπτωτο. Πήδηξε από τον Πύργο του Άιφελ για να δοκιμάσει την εφεύρεσή του, η οποία δεν λειτούργησε και σκοτώθηκε.

Horace Lawson Hunley, 1823-1863.

Μηχανικός την εποχή του Αμερικανικού Εμφύλιου. Είχε εφεύρει ένα υποβρύχιο που προκάλεσε τον πνιγμό του ίδιου και άλλων επτά ατόμων.

Thomas Andrews, Jr., 1873-1912.

Ο κατασκευαστής του Τιτανικού. Επέβαινε στο παρθενικό ταξίδι του διάσημου πλοίου που ήταν και το τελευταίο του.

Karel Soucek, 1947-1985.

Με τη βοήθεια των εφευρέσεών του, πραγματοποιούσε εντυπωσιακά κόλπα, όπως να πηδά από ψηλούς καταρράκτες. Σκοτώθηκε σε ένα από τα παράτολμα άλματά του.

Max Valier, 1895-1930.

Γερμανός μηχανικός πυραύλων που ήθελε να μεταφέρει την πυραυλική τεχνολογία στην αυτοκίνηση. Σκοτώθηκε σε μία δοκιμή ενός αυτοκινήτου του.

Marie Curie, 1867-1934.

Σε συνεργασία με τον σύζυγό της ανακάλυψε το ράδιο και μελέτησε τα φαινόμενα της ραδιενέργειας. Πέθανε από απλαστική αναιμία που πιστευόταν ότι είχε προκληθεί από την μακρόχρονη έκθεσή της στην ακτινοβολία.

William Bullock, 1813-1867.

Εφηύρε μία πρωτοποριακή για την εποχή της πρέσα εκτύπωσης. Μία μέρα, το πόδι του πιάστηκε στη συσκευή, μολύνθηκε και ο Bullock πέθανε από γάγγραινα.

Jimi Heselden, 1948-2010.

Αν και δεν ήταν ο δημιουργός του Segway, o Hedelson αγόρασε την εταιρεία που τα δημιουργούσε με σκοπό να διαδώσει τη χρήση τους σε όλο τον πλανήτη. Λίγο μετά την εξαγορά και κάνοντας βόλτα με το segway του, ο άτυχος επιχειρηματίας δεν κατάφερε να στρίψει και έγκαιρα και έπεσε από έναν γκρεμό.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact