ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Υποψήφια πρόεδρος και επίσημα η Μαρίνα Σίλβα


Στόχος της είναι να εισέλθει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και να επιχειρήσει την πολιτική ανατροπή, επικρατώντας της νυν προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ

Αποδέχθηκε την Τετάρτη την υποψηφιότητά της η περιβαλλοντολόγος Μαρίνα Σίλβα, την οποία της πρότεινε το Σοσιαλιστικό κόμμα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου.

Η Σίλβα αποδεχόμενη την υποψηφιότητα αντικαθιστά τον Εντουάρντο Κάμπος τον προηγούμενο υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από μία εβδομάδα.

Μια τελευταία δημοσκόπηση που διεξήχθη την προηγούμενη Δευτέρα εμφάνισε την Μαρίνα Σίλβα να έρχεται σχεδόν ισόπαλη στη δεύτερη θέση με τον Αέσιο Νέβες υποψήφιο του φιλο-επιχειρηματικού κόμματος της Βραζιλιάνικης Σοσιαλδημοκρατίας (PSDB). Στόχος της Μαρίνα Σίλβα να εισέλθει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και να επιχειρήσει την πολιτική ανατροπή, επικρατώντας της νυν προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η Σίλβα λαμβάνει το 21% των ψήφων και ξεπερνά οριακά τον Αέσιο Νέβες που κερδίζει το 20%. Η Σίλβα, αν και εξακολουθεί να απέχει πολύ από το 36% που δίνει η δημοσκόπηση στην πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ, θεωρείται φαβορί καθώς αν καταφέρει να φτάσει στο δεύτερο γύρο, φαίνεται να επικρατεί της νυν προέδρου, καθώς η δημοσκόπηση της δίνει 47% έναντι 43% για την Ντίλμα Ρούσεφ.

Να σημειωθεί πως η 56χρονη Μαρίνα Σίλβα ήταν πρώην υπουργός περιβάλλοντος επί εποχής του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και υποψήφια αντιπρόεδρος της χώρας πριν από το θάνατο του Κάμπος.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact