ΚΟΣΜΟΣ

Κύμα μεταναστών προς τη Γερμανία -Το 2014 υποδέχθηκε τους περισσότερους των τελευταίων 20 χρόνων

Κατακόρυφη αύξηση παρουσίασε η ροή μετανάστευσης προς τη Γερμανία την περασμένη χρονιά, κατά την οποία η χώρα υποδέχθηκε 519.300 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία έχει τόσους πολλούς ξένους, που πλέον φτάνουν τα 8,2 εκατομμύρια. Το 2014 είναι η τρίτη χρονιά στην οποία καταγράφεται απότομη αύξηση των ποσοστών μετανάστευσης, πίσω από δύο χρονιές πριν από την επανένωση της χώρας: το 1991 (539.800) και το 1992 (613.500).

Εκείνοι που αναζήτησαν μία καλύτερη τύχη στη Γερμανία το 2014 προήλθαν κατά 60% (306.700) από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), με τους περισσότερους να προέρχονται από τη Ρουμανία (+32,9%, +87.945) και ακολούθησαν οι μετανάστες από τη Βουλγαρία (+24,8%, +36.435), την Ουγγαρία (+15,6%, +21.198) και την Πολωνία (+10,5%, +64.297).

Σε ότι αφορά τη μετανάστευση από χώρες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η ροή τους προς τη Γερμανία συνεχίζεται. Η μετανάστευση από την Ισπανία κατέγραψε άνοδο 8,3% σε σύγκριση με το 2013 (+11.307), ενώ ο αριθμός των μεταναστών από την Ιταλία και την Ελλάδα κατέγραψε αύξηση ύψους 3,9% (+21.587 και +12.233, αντίστοιχα).

Εκτός των συνόρων της ΕΕ, η πλέον εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των μεταναστών ήταν εκείνη των ανθρώπων που προέρχονται από τη Συρία. Συνολικά 61.295 άνθρωποι εγκατέλειψαν αυτήν την χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο εδώ και 5 χρόνια και μετέβησαν στη Γερμανία το 2014, ένας αριθμός αυξημένος κατά 107,7%.

Συνολικά, εκ των 8,2 εκατομμυρίων ξένων, τα 3,7 εκατομμύρια προήλθαν από χώρες της ΕΕ, έναντι 4,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που προήλθαν από άλλες χώρες, κυρίως από την Τουρκία (1,5 εκατομμύριο, η μεγαλύτερη κοινότητα ξένων της Γερμανίας).

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact