ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση Αναστασιάδη στις φήμες: Καμία σκιά στις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας

Με δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διέψευσε κάθε φημολογία για τις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου.

Μιλώντας για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την Αθήνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι χαιρετίζει «την πραγματοποίηση της χθεσινής συνάντησης. Όπως είπε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, η διαδικασία ξαναμπήκε στις ράγες. Υπήρξε μια, κατά την άποψή μου, επιτυχής συνάντηση κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η ανάγκη υλοποίησης της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με τα συνακόλουθα ωφελήματα.  Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη για το καλό της Ελλάδας, της Ευρωζώνης αλλά και της Ευρώπης γενικότερα».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρόσθεσε πως «αυτό το διήμερο είχα την ευκαιρία να συζητήσω εκτενέστερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και με την αφορμή θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα σαν απάντηση σε όλα αυτά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τις δήθεν διαταραγμένες σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας.  Είναι και δική μου πεποίθηση αλλά και του φίλου Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι οι σχέσεις μας όχι μόνον βρίσκονται σε άριστο επίπεδο, αλλά και μαζί συνεργαζόμαστε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις. Καμία σκιά στις σχέσεις μας, αντίθετα εντονότερη συνεργασία».
Για τον Κύπριο Πρόεδρο, δυο σημεία είχαν κυρίως σημασία, τα οποία συμπεριελήφθησαν στα συμπεράσματα της Συνόδου. Όπως ανέφερε, «κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εμείς δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία εκμετάλλευσης των εγχωρίων πηγών ενέργειας όπως μεταξύ άλλων κρατών μελών και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Θεωρώ πολύ σημαντικό για την ΕΕ να δώσει προτεραιότητα στις εγχώριες πηγές, δηλαδή σε πηγές κρατών μελών, γεγονός που θα συμβάλει καθοριστικά και στην επίτευξη του στόχου της ενεργειακής ασφάλειας».
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact