ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφάλαια 1,2 δισ ευρώ του ΤΧΣ για την χρηματοδοτική ενίσχυση του δημοσίου

Ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ που ανήκε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και αξιοποιήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αντί για ομόλογα του EFSF που προορίζονταν για το σκοπό αυτό, διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση να της επιστραφούν από τον EFSF.

Το ποσό αυτό επιστράφηκε πρόσφατα στον EFSF με τη μορφή των ομολόγων που δεν είχαν αξιοποιηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση βάση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Το ποσό αυτό προορίζεται για να ενισχύσει χρηματοδοτικά το δημόσιο το αμέσως επόμενο διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη προηγηθεί σχετικές επαφές με τον EFSF προκειμένου να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τα χρήματα αυτά είναι εφικτό να εισρεύσουν τις επόμενες ημέρες στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact