ΚΟΣΜΟΣ

Τι είπαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου Ολάντ, Μέρκελ, Ραχόι για την αεροπορική τραγωδία (Φωτογραφίες)

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν από το ξενοδοχείο Le Bourget στην πόλη Βερνέ της Γαλλίας, ο Φρανσουά Ολάντ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μαριάνο Ραχόι, στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας στις Άλπεις.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες που έφτασαν σήμερα στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος της Germanwings στο οποίο επέβαιναν 150 άνθρωποι, εξέφρασαν τη θλίψη τους για το δυστύχημα.

Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε: «Τραγικό δυστύχημα και καταστροφή. Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία εκφράζουν την θλίψη και τα συλλυπητήριά τους», και συνέχισε λέγοντας ότι η επιχείρηση των τοπικών αρχών, της πυροσβεστικής, του στρατού και των υπόλοιπων αρμοδίων ήταν άμεση. Ωστόσο, όπως είπε δεν υπήρχε η δυνατότητα να εντοπιστούν επιζώντες.

Ακόμα, ανέφερε ότι θα ενημερώνονται οι οικογένειες των επιβατών και επισήμανε πως πρόκειται για συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές για όλους. Συμπλήρωσε πως στην υπηρεσία των συγγενών θα βρίσκονται ψυχολόγοι για την υποστήριξη των αγαπημένων των θυμάτων.

Στο μεταξύ, η Καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε πως σκέφτεται τα θύματα που κατάγονταν από την Γερμανία, αλλά και από τις υπόλοιπες χώρες.

«Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι σκεφτόμαστε τους συγγενείς και φίλους των θυμάτων», επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ακόμα, έκανε λόγο για την άμεση επέμβαση των τοπικών αρχών για την καταστροφή αυτή, όπως χαρακτήρισε το δυστύχημα, ενώ τόνισε πως είναι εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρησή τους καθώς το σημείο είναι δύσβατο.
Μάλιστα, μιλώντας γαλλικά είπε: «Ευχαριστώ πολύ και κουράγιο».

Τέλος, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε πως κύριος στόχος είναι να αναγνωριστούν τα θύματα και να επαναπατριστούν «στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο λέγοντας πως έδειξε γενναιοδωρία και συμπεριφέρθηκε σαν πραγματικός φίλος ενώ σημείωσε ότι η Ισπανία θα συνεργαστεί με τις αρχές της Γαλλίας και της Γερμανίας στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνέντευξης Τύπου, οι τρεις ηγέτες αντάλλαξαν φιλιά και αγκαλιές.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact