ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Πιο ανταγωνιστικές οι χώρες σε πρόγραμμα

Η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, αλλά και η Ελλάδα έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές, εκτίμησε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας πως η ευρωζώνη προχωρά στη σωστή κατεύθυνση. Ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το γερμανικό πλεόνασμα αποτελεί πρόβλημα για την ευρωζώνη.

«Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια επιτυχίας. Χώρες αρχίζουν να περιορίζουν τα διαρθρωτικά τους ελλείμματα. Οι χώρες σε πρόγραμμα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, επίσης η Ελλάδα, έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέδριο που συνδιοργανώνει η Bundesbank με το γερμανικό, υπουργείο Οικονομικών στη Φρανκφούρτη.

Όπως σημείωσε ακόμη, «αν κυβερνήσεις κεντρικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κάνουν τη δουλειά τους, η ανάπτυξη και η πρόοδος στις βιομηχανικές χώρες θα είναι ικανοποιητική- ίσως χαμηλότερη από ό,τι στο παρελθόν, για λόγους δημοκρατίας, αλλά θα είναι βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς συχνές κρίσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γερμανικό πλεόνασμα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι χωρίς αυτό η ευρωζώνη θα είχε έλλειμμα και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν δέχθηκα ότι το γερμανικό πλεόνασμα συνιστά πρόβλημα για την Ευρωζώνη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η ανάπτυξή μας οδηγείται από την εσωτερική ζήτηση, από την κατανάλωση».

Τάχθηκε πάντως υπέρ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση πρότυπο διεθνούς διακυβέρνησης: «Σε καιρούς παγκοσμιοποίησης, χρειαζόμαστε διεθνή διακυβέρνηση και η ΕΕ, παρά τις αδυναμίες της, είναι ως τώρα το σημαντικότερο πρότυπο», τόνισε.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact