ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με το βίντεο που φέρεται να καταγράφει τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης (Βίντεο)

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα που αναμένεται να ρίξει φως στο τι συνέβη πριν το μοιραίο Airbus Α320 της Germanwings συντριβεί στις γαλλικές Άλπεις φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Τα συνεργεία διάσωσης φέρονται να εντόπισαν στα συντρίμμια κινητό τηλέφωνο επιβάτη που έχασε τη ζωή του στη μοιραία πτήση στο οποίο υπάρχει βίντεο που τραβήχτηκε λίγο πριν την τραγωδία και καταγράφει τόσο την προσπάθεια του κυβερνήτη να μπει στο πιλοτήριο όσο και τον πανικό των επιβατών.
Το κινητό μπορεί να καταστράφηκε κατά την πτώση του αεροσκάφους, ωστόσο η κάρτα μνήμης, στην οποία καταγράφηκαν αυτά τα τελευταία τραγικά δευτερόπλεπτα, βρέθηκε μέσα στα συντρίμμια.

Το βίντεο των 17 δευτερολέπτων, έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από άγνωστη πηγή και όχι από τα δύο μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι το έχουν δει, το έχουν ακούσει και μεταφέρουν σε αναρτήσεις τους το τι περιλαμβάνει. Ο άνθρωπος που το έχει αναρτήσει πάντως στο Διαδίκτυο υποστηρίζει, χωρίς κανένας να μπορεί να το επιβεβαιώσει, ότι σε αυτό καταγράφονται τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης της Germanwings.

«Δεν υπάρχει βίντεο», λέει Γάλλος διασώστης
Την ίδια ώρα το ibtimes.co.in μεταφέρει, επικαλούμενο πληροφορίες από Γάλλους ειδικούς που ερευνούν το δυστύχημα, ότι οι αναφορές για την ύπαρξη βίντεο που ελήφθη από επιβάτη της μοιραίας πτήσης και στο οποίο αποτυπώνονται τα τελευταία δευτερόλεπτα αυτής, είναι αναληθείς και ότι το βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους είναι ψεύτικο.
Ο αντισυνταγματάρχης Ζαν Μαρκ Μενιχινί, Γάλλος εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης, μιλώντας στο CNN ανέφερε ότι οι αναφορές αυτές για την ύπαρξη του περίφημου βίντεο είναι «εντελώς λάθος» και «αδικαιολόγητες», προσθέτοντας ότι τα τηλέφωνα που έχουν βρεθεί στον τόπο της συντριβής δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμη. «Τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν ακόμη σταλεί στο Ινστιτούτο Εκγληματολογικών Ερευνών στο Παρίσι, όπου θα αναλυθούν», είπε. Επίσης, αρνήθηκε ότι το οποιοδήποτε τέτοιο βίντεο μπορεί να υπάρχει θα μπορούσε να είχε διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, την ίδια ώρα τόσο το Paris Match,όσο και η Bild αναφέρουν ότι είναι σίγουροι ότι το βίντεο που έχουν στη διάθεσή του είναι γνήσιο, αν και κανένα από τα δύο μέσα δεν το έχει αναρτήσει.

Οι κάρτες μνήμης μπορούν να αντέξουν μια τέτοια συντριβή;
Ενας ειδικός κινητών τηλεφώνων, ο Ντιρκ Λόρενζ δήλωσε στην Bild ότι παρότι είναι απίθανο να διασωθεί ένα smartphone σε μία συντριβή, η κάρτα μνήμης είναι πολύ ανθεκτική. «Ακόμη κι αν το τηλέφωνο σπάσει σε χιλιάδες κομμάτι, η κάρτα μπορεί να διασωθεί», πρόσθεσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact