ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικό ταξιδιωτικό site αποθεώνει τη Σαντορίνη: Το νησί του παραδείσου [εικόνες]

Η διάσημη Αμερικανή travel blogger Κλαρίσα Κλι, αποφάσισε πέρυσι να ταξιδέψει από τη μακρινή Ατλάντα στην Ελλάδα. Αφού πέρασε λίγες ημέρες στην Αθήνα, επισκέφθηκε και τη Σαντορίνη.

Στο ταξιδιωτικό site «Flirting with the Globe», εκτός από τις χρηστικές πληροφορίες (διαμονή, μέσα μεταφοράς κλπ) παραθέτει και τις εμπειρίες της στο νησί το οποίο χαρακτηρίζει «παράδεισο».

Ωστόσο, η Κλι αναφέρεται και στην ανάβαση και κατάβαση προς και από την Καλντέρα των 588 σκαλοπατιών με τα γαϊδουράκια. Η Αμερικανή αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν θα το συνιστούσε στους ταξιδιώτες γιατί πρώτον, δεν είναι σίγουρη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα γαϊδουράκια χρησιμοποιούνται για το μεταφορικό μέσο των τουριστών και δεύτερον, γιατί κατά την ίδια ήταν μια «αγωνιώδης εμπειρία», καθώς «τα περισσότερα σκαλιά είναι άνισα και τα γαϊδουράκια τα κατεβαίνουν με ριψοκίνδυνο βηματισμό». Ωστόσο, η ίδια παραδέχεται πως έκανε το λάθος να τα επιλέξει για την κατάβαση και όχι για την ανάβαση η οποία ήταν καλύτερη εμπειρία.

Μετά την «εμπειρία-φιάσκο» όπως χαρακτήρισε τη βόλτα της με τα γαϊδουράκια, η Κλι δηλώνει πως αποζημιώθηκε για τον φόβο που έζησε με το καλό γεύμα που απόλαυσε σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι στην είσοδο των Φηρών. «Για μένα, η Ελλάδα έχει από τις καλύτερες κουζίνες που έχω ποτέ δοκιμάσει κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου. Οι φρέσκες σαλάτες, οι μεγάλες μερίδες από αρνάκι, ο μπακλαβάς στον οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς και η σπιτική φέτα μας κράτησαν καλοταϊσμένες και χαρούμενες» γράφει χαρακτηριστικά.

Ηλιοβασίλεμα στην Οία: Το σόου της μητέρας-φύσης

Το οδοιπορικό στη Σαντορίνη συνεχίστηκε στην πανέμορφη Οία, «έναν τυπικό προορισμό για μήνα του μέλιτος», όπως γράφει η Αμερικανή δημοσιογράφος, εξ αιτίας «ενός από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο». Το τιπ που δίνει στους αναγνώστες της είναι να φροντίσουν να επισκεφθούν την Οία πολύ πριν από το ηλιοβασίλεμα και να πιάσουν θέση σε ένα από τα ταβερνάκια ή τα καφέ με θέα προς αυτό, έτσι «θα ευχαριστηθούν καλύτερα το σόου της μητέρας-φύσης».

Ωστόσο, η Κλι τονίζει: «Η Σαντορίνη δεν είναι μόνο για νεόνυμφους». «Αν και είναι ένα μαγικά όμορφο και ρομαντικό μέρος, υπάρχουν πολλά να κάνει κάποιος σε ένα τόσο μικρό νησί» ξεκαθαρίζει.

«Περάσαμε ώρες κάθε μέρα ψωνίζοντας (το νησί έχει πάρα πολλά κοσμηματοπωλεία) και τα βράδια απολαμβάναμε τη ζωντανή νυχτερινή ζωή. Γίναμε fans του ελληνικού κρασιού κι έτσι ένα απόγευμα το περάσαμε στο Οινοποιείο Santo Wines. Κι έπειτα από μερικά ποτήρια κρασί, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε προς την Κόκκινη παραλία».

Η Κλι υμνεί την Κόκκινη παραλία και τονίζει: «Με το που φτάσαμε, τα χρώματα της άμμου ανταποκρίθηκαν τις προσδοκίες μας». Παρόλα αυτά, πληροφορεί τους αναγνώστες πως πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντικρίσουν μια μικρή παραλία και πως θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με νερό διότι στον χώρο δεν υπάρχει αναψυκτήριο. Ωστόσο και πάλι, «άξιζε τον κόπο αυτή η μοναδική εμπειρία».

Από το οδοιπορικό στη Σαντορίνη δεν έλειψε ούτε η Μαύρη παραλία η οποία «αν και είναι λιγότερο εντυπωσιακή, είναι μεγαλύτερη από την Κόκκινη και έχει πλήθος εστιατορίων».

Τέλος, η Κλι ολοκληρώνει το οδοιπορικό της χαρακτηρίζοντας το νησί «παράδεισο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact