Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση για το 2015 έκανε η πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας στο πλαίσιο των εορτασμών των γενεθλίων του ιστορικού ηγέτη Kιμ Ιλ Σουνγκ, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως σημειώνει και το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας η χαμογελαστή Ρι Σολ Τζου, εμφανίστηκε φορώντας βέρα στο αριστερό της χέρι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που απεικονίζεται να χειροκροτάει καθώς κάθεται δίπλα στον σύζυγό της Κιμ Γιονγκ Ουν, στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο στάδιο Kιμ Ιλ Σουνγκ την περασμένη Δευτέρα.
Στις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα το ζευγάρι απεικονίζεται να πλαισιώνεται από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης καθώς κάθεται στο βάθρο απ’ όπου παρακολούθησε τον αγώνα.
Ο ποδοσφαιρικός αγώνας έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 103α γενέθλια του Kιμ Ιλ Σουνγκ τα οποία είναι την ερχόμενη Τετάρτη.
Η Νότια Κορέα προς τιμήν του χαρακτηρίζει την ημέρα των γενεθλίων του ως «Η ήμερα του ήλιου», η οποία είναι διήμερη εθνική αργία όπου λαμβάνουν χώρα καλλιτεχνικές παραστάσεις, εκθέσεις και αθλητικές εκδηλώσεις καθώς και προσκυνήματα στη γενέτειρα του εκλιπόντος την Pyongyang.
Η Ρι, που είναι πρώην μέλος της κρατικής ορχήστρας, εθεάθη τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2014, όταν παρευρέθηκε μαζί με τον σύζυγό της σε τελετή προς τιμήν του πατέρα του ηγέτη της βόρειας Κορέας, για να τιμήσουν την τρίτη επέτειο του θανάτου του Kιμ Γιονγκ Ιλ.





















