ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελεσίγραφο… 10 ημερών προς την Ελλάδα από την Αυστρία

Συγκεκριμένα στοιχεία από την Ελλάδα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, για μια λύση με την Ευρωζώνη, ζήτησε σε δηλώσεις του σε αυστριακούς δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της σημερινής άτυπης Συνόδου του Eurogroup στην Ρίγα, ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, τονίζοντας ότι «αποφασιστικής σημασίας ήταν η συγκατάθεση της Αθήνας να καταβληθούν τώρα προσπάθειες με όλη τη δύναμη και ένταση για την εξεύρεση συμφωνίας».

«Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει και από τη σκοπιά του Eurogroup να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία μέσα στο Μάιο, καθώς ενδεχόμενα θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό η Σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει, ποια είναι η τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Οικονομικών, στη Σύνοδο επικράτησε η ομόφωνη άποψη ότι ο χρόνος τελειώνει, όπως επίσης ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχουν χρήματα για την Αθήνα, κάτι που, όπως είπε, δεν είναι νέο, αλλά κανείς πρέπει να το επαναλαμβάνει όσο συχνά γίνεται.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα και πως ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών επιχειρηματολόγησαν οπωσδήποτε έντονα, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν η Αθήνα σχεδιάζει μεταρρυθμιστικά βήματα, με τα οποία δεν θα γίνουν εξοικονομήσεις, αλλά θα δοθούν περισσότερα χρήματα στο συνταξιοδοτικό σύστημα ή για την επαναπρόσληψη υπαλλήλων, τότε οι υπουργοί Οικονομικών έθεσαν το ερώτημα, από πού θα έλθουν τα χρήματα».

Το ενδιαφέρον ήταν, κατά τον Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ότι σήμερα δεν συζητήθηκε πλέον εκείνο το οποίο διαδίδονταν τις περασμένες εβδομάδες, ότι δηλαδή τα χρήματα θα έρχονταν από την Κίνα ή τη Ρωσία.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact