ΚΟΣΜΟΣ

Πριν από ένα χρόνο ο αποκεφαλισμός του Φόλεϊ, υποστηρίζει συνεργάτης του Άσαντ


Ο Τζέιμς Φόλεϊ δολοφονήθηκε ένα χρόνο νωρίτερα, όχι τώρα, το Ισλαμικό Κράτος εδώσε στη δημοσιότητα μόνο τις εικόνες, δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Συρίας

Τον ισχυρισμό αυτό διατυπώνει η εκπρόσωπος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ – Έχει και ο ΟΗΕ τις πληροφορίες αυτές, υποστήριξε

Νέα διάσταση στην υπόθεση της εκτελέσεως δι’ αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ δίνει ο ισχυρισμός της εκπροσώπου του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ότι η φρικιαστική εκτέλεση έγινε ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με την Μπουτάινα Σαμπαάν «ο Φόλεϊ πρώτα συνελήφθη από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και στη συνέχεια πουλήθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Μπορείτε να ελέγξετε την πληροφορία αυτή με τον ΟΗΕ. Ο Τζέιμς Φόλεϊ δολοφονήθηκε ένα χρόνο νωρίτερα, όχι τώρα, το Ισλαμικό Κράτος εδώσε στη δημοσιότητα μόνο τις εικόνες αλλά σκοτώθηκε ένα χρόνο πριν. Έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες,  τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αυτή την πληροφορία» δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την Daily Mail.

Κατά την Σαμπαάν το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «επέκταση» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, των ανταρτών, δηλαδή, που μάχονται τα στρατεύματα του καθεστώτος Άσαντ στον τριετή εμφύλιο που σπαράσσει τη Συρία. 

Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται, πάντως, σε αντίθεση με όσα μαρτυρεί ο Ντάνιελ Ρέι Οτόσεν, ο οποίος ελευθερώθηκε τον Ιούνιο και πέρασε 13 μήνες αιχμαλωσίας έχοντας στο πλευρό του τον Φόλεϊ.

Παράλληλα ο γάλλος όμηρος Νικολά Ενίν, ο οποίος απήχθη τον Ιούνιο του 2013 στη Συρία έχει δηλώσει ότι πέρασε επτά μήνες με τον Φόλεϊ ενώ και η οικογένεια του αμερικανού δημοσιογράφου λάμβανε ηλεκτρονικά μηνύματα μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο ισχυρισμός αυτός του καθεστώτος Άσαντ ίσως αποτελεί άλλη μια προσπάθεια να βγει από το καθεστώς του κράτους-παρία παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως έναν σύμμαχο στη μάχη κατά του Ισλαμικού κράτους.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact