ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Κύπρος δεν θα αντλήσει το σύνολο των 10 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης»

Την εκτίμηση ότι η Κύπρος δεν θα χρειαστεί να αντλήσει το σύνολο των 10 δισ. ευρώ του διεθνούς πακέτου διάσωσης, εκφράζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.

Ο διεθνής οίκος επιβεβαιώνει την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Κύπρου σε B- με θετική προοπτική, αλλά αναβαθμίζει το ανώτατο όριο της χώρας (country ceiling) σε BB- από Β. Διατηρεί, επίσης, το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο της χώρας σε Β. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν θεωρεί πλέον «ότι ολόκληρο το χρηματοδοτικό κονδύλι Euro10 δισ. θα χρησιμοποιηθεί».

«Οι ισχυρές επιδόσεις του προϋπολογισμού υποδηλούν ότι τα περιθώρια του προγράμματος έχουν φτάσει κοντά στα 3 δισ. ευρώ (17% του ΑΕΠ)» αναφέρει, προσθέτοντας ότι η «βασική τάση των δημοσίων οικονομικών είναι θετική».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact