ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη διαδήλωση στη Βαλτιμόρη κατά της αστυνομικής βίας

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και το Σάββατο στη Βαλτιμόρη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία και να ζητήσουν να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε αυτήν την παράκτια πόλη στις ανατολικές ΗΠΑ με πληθυσμό 620.000 κατοίκους, που αποτέλεσε το επίκεντρο διαδηλώσεων μετά τον θάνατο του νεαρού άνδρα τη 19η Απριλίου, αφού υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό κατά τη μεταφορά του με ένα βαν της αστυνομίας.

Η εθνοφρουρά είχε αναπτύξει 3.000 άνδρες «προκειμένου να εγγυηθούν ότι θα επικρατήσει ηρεμία στη Βαλτιμόρη», σύμφωνα με μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter.

Παράλληλα, διαδηλώσεις αλληλεγγύης για τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι και εναντίον της κακομεταχείρισης των μειονοτήτων από τους αστυνομικούς αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από είκοσι πόλεις των ΗΠΑ περιλαμβανομένων του Ντάλας, της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες.

Το κάλεσμα για συμμετοχή γίνεται κυρίως μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact