ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξαφά: Αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τις κόκκινες γραμμές, πάμε σε Grexit

Τους λόγους για τους οποίους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων επιχείρησε να εξηγήσει η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, με συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Η κ. Ξαφά σημείωσε ότι «αντίθετα με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η λιτότητα και το χρέος που έχει πολύ χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης, είναι 3% του ΑΕΠ πληρώνουμε σε τόκους κάθε χρόνο, δηλαδή περίπου όσα εισπράττουμε από την ΕΕ σε πόρους, είναι η αδυναμία να παράγει και να εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία»

«Γι’ αυτό επιμένει το Ταμείο σε κάποια μέτρα που θα αυξήσουν την προσφορά και θα βελτιώσουν την προσφορά αγαθών και υπηρεσιών. Εκεί εντάσσονται και οι ομαδικές απολύσεις. Δεν υπάρχει καμιά εταιρεία σήμερα που να θέλει να κάνει ομαδικές απολύσεις και να μην μπορεί επειδή αρνείται η κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μιράντα Ξαφά, ισχυριζόμενη ότι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα εάν δεν γνωρίζουν ότι στο ενδεχόμενο ύφεσης θα μπορούν να απολύσουν.

«Εάν δεν πάρει πίσω τις κόκκινες γραμμές της η κυβέρνηση, τότε μιλάμε για Grexit, καθώς οι πιστωτές δεν θα δεχθούν να ρίχνουν λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο». κατέληξε.

Αναφερόμενη στα χρήματα και τις επενδύσεις της στο εξωτερικό και τη θύελλα αντιδράσεων, η κα Ξαφά επέμεινε, διευκρινίζοντας ότι «όταν βγάζω εγώ τα λεφτά μου στο εξωτερικό είναι εθνική μειοδοσία, όταν οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν ήδη βγάλει πριν αναλάβουν, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact