ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ασχέτως διαπραγματεύσεων η Αθήνα δεν θα πάρει χρήματα πριν τις 12 Μαΐου»

Περαιτέρω δημοσιονομική ασφυξία «βλέπει» με σημερινό της δημοσίευμά η γερμανική Handelsblatt, στο πλαίσιο της προσπάθειας των δανειστών να σημειωθεί υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης της ελληνικής πλευράς.

«Ακόμα και οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους να προχωρήσουν με μεγάλη πρόοδο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει μία άμεση εκταμίευση χρημάτων» σημειώνει στο ρεπορτάζ της η Handelsblatt, παραπέμποντας την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ στις επόμενες εβδομάδες.

«Η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα μπορούσε να αποπληρώσει τη δόση της 12ης Μαϊου προς το ΔΝΤ με τη βοήθεια των δανειστών της. Πιθανότατα δεν θα τα καταφέρει. Η ιδέα ότι θα λάβει τα χρήματα μέχρι τότε είναι τρελή» αναφέρει ανώνυμη πηγή από τις Βρυξέλλες που βρίσκονται κοντά στη διαπραγμάτευση.

Εξηγώντας τη στάση αυτή, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι «η τρόικα θα περιμένει πρώτα να ψηφιστούν μέτρα που θα αποφασιστούν από τη Βουλή και στη συνέχεια να αξιολογηθούν μετά την εφαρμογή τους. Μόνο τότε μπορεί να “ξεκλειδώσει” η δόση», ενώ παράλληλα σημειώνει ότι είναι πιθανότερη η παρέμβαση της ΕΚΤ για να μην υπάρξει δημοσιονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα στις 12 Μαΐου.

«Η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιτρέψει στην Αθήνα να εκδόσει περισσότερα έντοκα γραμμάτια για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες απέναντι στο ΔΝΤ. Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα έχει εξαντλήσει το περιθώριο έκδοσης των γραμματίων, που ανέρχεται σε 15 δισ. ευρώ», αναφέρει η ίδια πηγή τονίζοντας ότι η όποια απόφαση της Φρανκφούρτης θα είναι συναρτήσει της προόδου στις διαπραγματεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν απέκλεισε με χθεσινές δηλώσεις του και ο Μπενουά Κερέ, μελος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact