ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρεάδης: Η ανασφάλεια και οι φόροι πλήττουν τον τουρισμό

Εναντίον του προωθούμενου φόρου διανυκτέρευσης στα πολυτελή καταλύματα από την κυβέρνηση, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, «εκτιμώ ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της κυβέρνησης. Ο τουρισμός θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικός πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των φόρων που θα διαρκέσει για δέκα χρόνια, όχι να αλλάζουμε τους φόρους κάθε δύο μήνες.» 

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, αυτό (το μέτρο) γίνεται υπό το καθεστώς πανικού» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι 48% των καταλυμάτων φοροδιαφεύγουν και δεν έχουν άδειες. «Αντί να αυξάνουμε ΦΠΑ και τέλη, να πιάνουμε αυτούς που δεν πληρώνουν τίποτε… Αυξάνουμε τους φόρους διαρκώς στο 60% των νομίμων έναντι του 40% που φοροδιαφεύγει, καταστρέφουμε τους υγιείς και έντιμους επιχειρηματίες υπέρ αυτών που φοροδιαφεύγουν δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό» παρατήρησε. 

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ χαρακτήρισε πάντως ως πολύ θετικό μέτρο την πρόταση για τις πιστωτικές κάρτες. «Ας το δούμε πιλοτικά δεν θα είναι εύκολο» είπε. 

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με ανασφάλεια όσο δεν κλείνει η συμφωνία, με αποτέλεσμα ο τουρισμός να δέχεται πλήγμα» πρόσθεσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, επισημαίνοντας ότι ο στόχος για 25 εκατ. τουρίστες το 2015 αναμένεται να αναθεωρηθεί επί τα χείρω, με το Μάρτιο η τουριστική κίνηση να είναι σαφέστατα αρνητική. «Υπάρχει πάντως ακόμη χρόνος να σώσουμε τη χρονιά» σημείωσε πάντως.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact