Μια σειρά από tweets δημοσιογράφων από τα ξένα μέσα, μια δημοσίευση του Guardian και η επιβεβαίωση Έλληνα αξιωματούχου, αναφέρουν πως η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η Ελλάδα εκταμίευσε σήμερα (σ,σ: Τετάρτη) 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κατευθύνονται προς τα ταμεία του ΔΝΤ.
Υπό τον όρο της ανωνυμίας ένας Έλληνας αξιωματούχος, δήλωσε: «Εγινε, τα χρήματα έχουν πάρει το δρόμο τους».
Είναι η πρώτη δόση οφειλής (τόκοι) προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από μεριάς της Αθήνας – η πλέον μικρότερη. Και τούτο διότι στις 12 Μαΐου, μια ημέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ προς το ΔΝΤ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Guardian, η αποπληρωμή των 200 εκατομμυρίων ευρώ απομακρύνεται προσωρινά τον κίνδυνο της χρεοκοπίας πάνω από τον ουρανό της Αθήνας.





















