ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές θέλει ο Φάιμαν

Ακλόνητος στη θέση του για την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, παραμένει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος, ως ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που είχε ζητήσει επίσημα αυτόν τον φόρο, ήδη από τα τέλη του 2010, επανέλαβε απόψε την αξίωσή του αυτή, με την ευκαιρία της συγκέντρωσης, από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η Αυστρία υπήρξε πάντα πρόδρομος στην απαίτηση για έναν φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζουμε καθοριστικά την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δέκα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες θέλουν την επιβολή αυτού του φόρου», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος σε αποψινές δηλώσεις του στη Βιέννη.

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι η κρίση δεν επιτρέπεται να εμποδίσει την καθιέρωσή του, τουναντίον θα πρέπει να είναι η δυναμική κινητήρια δύναμη για αυτό, ενώ θα πρέπει να αποδοθούν και ευθύνες σε εκείνους που προκάλεσαν την οικονομική κρίση του 2008.

Όπως πρόσθεσε ο καγκελάριος, η Αυστρία ενδιαφέρεται να παραμείνει το ζήτημα του φόρου των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης και προς τούτο υπάρχει μια σαφής ενιαία στάση και των έξι πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην αυστριακή Βουλή, ενώ, όπως είπε, η Βιέννη, παίζοντας έναν συντονιστικό ρόλο στον κύκλο των χωρών που υποστηρίζουν την επιβολή του φόρου, κάνει τα πάντα για την προώθηση αυτού του συντονισμού που θα οδηγήσει σε επιτυχές αποτέλεσμα.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact