ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνονται οι μάχες με Αλβανούς «εισβολείς» από το Κόσοβο στην ΠΓΔΜ -Πέντε νεκροί [βίντεο]

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ένοπλες συρράξεις μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ομάδας ενόπλων Αλβανών στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί.

Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονται συνεχώς, ενώ μερικά σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Την ίδια στιγμή, μέρος των κατοίκων εγκαταλείπει τη συνοικία, πεζή ή με οχήματα της αστυνομίας.

Στο νοσοκομείο των Σκοπίων έχουν μεταφερθεί πάνω από 20 τραυματίες αστυνομικοί από τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και νεκροί, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, κατάγονται από το Τέτοβο. Επίσης, φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους και μία μητέρα με τον γιο της.

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως και όλα τα κόμματα στη χώρα (σλαβικά και αλβανικά) απηύθυνε έκκληση προς τον πληθυσμό της χώρας για ηρεμία, ενώ έκανε λόγο για «προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας από ένοπλες ομάδες οι οποίες είναι γνωστές στην κοινή γνώμη της χώρας, όσο και σε γειτονικές χώρες και στη διεθνή κοινότητα, για τον ρόλο τους».

Από τη μεριά του,ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ- Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM)- Ζόραν Ζάεβ, κάλεσε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος- DUI-Αλί Αχμέτι να βγουν δημόσια και να εξηγήσουν στους πολίτες τι συμβαίνει στη χώρα και ποιος και γιατί επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο κ. Ζάεβ, σχολιάζοντας τα επεισόδια στο Κουμάνοβο, έκανε λόγο για «σκοτεινά σενάρια» τα οποία όπως είπε, δεν έχουν καμία τύχη.

Νωρίτερα σήμερα, το αλβανικό κόμμα DUI εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα σημερινά επεισόδια και απηύθυνε έκκληση προς τον αλβανόφωνο πληθυσμό του Κουμάνοβο για ψυχραιμία. Το DUI σημείωσε ότι το σημερινά επεισόδια, όπως και αυτό στο συνοριακό φυλάκιο Γκόσιντσε, πριν από είκοσι ημέρες, δεν συνάδουν με τις επιδιώξεις των Αλβανών, τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στο Κόσοβο, την Αλβανία και την κοιλάδα του Πρέσεβο στη Σερβία για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωση του, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ και απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποκαταστήσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο για την υπέρβασή της, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η διεθνής κοινότητα και κυρίως η αποστολή του ΟΑΣΕ οφείλουν να συμβάλουν για την επίτευξη ενός τέτοιου διαλόγου στην ΠΓΔΜ.

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact