ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την αλλαγή στάσης Ομπάμα για την Ελλάδα τονίζουν οι FT

Στη στάση που κράτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στη Σύνοδο του G7 για την Ελλάδα αναφέρονται σε ρεπορτάζ τους οι Financial Times, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρο σημάδι διεθνούς απομόνωσης της χώρας.

«Ο Ομπάμα έστειλε μήνυμα στην Αθήνα για δύσκολες μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις άμεσα» αναφέρουν οι FT, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία της κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας ώστε να απελευθερωθούν τα 7,2 δισ. ευρώ προς την Αθήνα».

Η αμερικανική εφημερίδα ωστόσο, επισημαίνει την αλλαγή στάσης του Ομπάμα, καθώς «σε αντίθεση με τις προηγούμενες παρεμβάσεις του, πέταξε το μπαλάκι για αποφάσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες παρεμβάσεις του Μπαράκ Ομπάμα και του Λευκού Οίκου, η ρητορική αφορούσε και τις δύο πλευρές, καθώς εκτός από πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις από την ελληνική πλευρά, ζητούσε «ευελιξία» και από τους Θεσμούς ώστε να μην δημιουργηθούν αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές.

«Οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν μεταρρυθμίσεις και να πάρουν κάποιες σκληρές πολιτικές αποφάσεις οι οποίες θα είναι θετικές αλλά μακροπρόθεσμα» αναφέρουν οι FT.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact