ΚΟΣΜΟΣ

Barclays: Αναταραχή όποιο κι είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος -Τι θα φέρει το «ναι» και τι το «όχι»

Μετά από την Deutsche Bank και η Barclays σκιαγραφεί με μελανά χρώματα το μέλλον της Ελλάδας έπειτα από το δημοψήφισμα.

Οι αναλυτές Barclays προειδοποιούν ότι το δημοψήφισμα φέρνει νέα αναταραχή στην Ελλάδα, είτε το αποτέλεσμα είναι «ναι» είτε είναι «όχι», καθώς στην πρώτη περίπτωση εκτιμούν ότι θα πρέπει να εκλεγεί νέα κυβέρνηση, ενώ στη δεύτερη θα αυξηθούν σημαντικά οι πιθανότητες του Grexit και θα επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Barclays προς τους πελάτες της:

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι»

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή τονίζουν ότι είναι μία απλή ψηφοφορία για τις διαπραγματεύσεις και όχι για τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.

Στην πραγματικότητα, τα δύο ερωτήματα σχετίζονται. Πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες ενός Grexit αυξάνονται σημαντικά αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι». Και αν οι έλεγχοι κεφαλαίων δεν έχουν επιβληθεί έως τότε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιβληθούν μετά από τις 5 Ιουλίου.

Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα ψηφίσει «ναι»

Κάθε ένδειξη είναι ότι η τωρινή ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη με τους όρους των δανειστών.

Κατά συνέπεια, είναι πολύ πιθανό ότι στην περίπτωση ενός «ναι» του δημοψηφίσματος, η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε πολιτική κρίση και μία νέα κυβέρνηση θα έπρεπε να σχηματιστεί προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις και να εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact