ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη επίθεση κατά της ανταρτοκρατούμενης πόλης Ζαμπαντάνι

Σφοδροί βομβαρδισμοί από πυροβολικό και αεροπλάνα

Ο συριακός στρατός και δυνάμεις της λιβανικής πολιτοφυλακής Χεζμπολάχ που πολεμούν μαζί του εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση εναντίον της ανταρτοκρατούμενης συριακής πόλης Ζαμπαντάνι, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπ[τικό δίκτυο της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, σφοδροί βομβαρδισμοί από πυροβολικό και αεροπλάνα πραγματοποιούνται για την κατάληψη της πόλης, η οποία βρίσκεται δυτικά της Δαμασκού κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Τις τελευταίες ημέρες αναμενόταν μια ανακοίνωση για την έναρξη μιας στρατιωτικής εκστρατείας από τον συριακό στρατό και «δυνάμεις της αντίστασης», ένας όρος που χρησιμοποιείται από τη λιβανική οργάνωση για να περιγράψει τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ.

Η οργάνωση, η οποία μάχεται στο πλευρό του συριακού στρατού στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών, έχει τους τελευταίους μήνες αυξήσει τις επιθέσεις της εναντίον θέσεών τους κατά μήκος της ορεινής περιοχής Καλαμούν στα λιβανο-συριακά σύνορα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact