ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα η πλειοψηφία των Γάλλων

Υπέρ του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάσσονται οι Γάλλοι, οι οποίοι μάλιστα θεωρούν πως είναι κάτι καλό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Odoxa όσον αφορά την ελληνική κρίση, η οποία έγινε για λογαριασμό της εκπομπής CQFD του iTele, το 65% δεν αντιτίθενται στο δημοψήφισμα.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται τόσο υποστηρικτές της δεξιάς όσο και της αριστεράς, κατά 66% και 62% αντίστοιχα, όπως αναφέρει δημοσκόπηση, που δημοσίευσε η Journal du Dimanche.]

Το 75%, μάλιστα, δεν συμμερίζεται τις απόψεις του Φρανσουά Ολάντ, που ανέφερε πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από το δημοψήφισμα. Από τους υποστηρικτές της αριστεράς, το 57% σκέφτεται διαφορετικά από τον Γάλλο πρόεδρο, ενώ από τους υποστηρικτές της δεξιάς το 87%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% των Γάλλων θεωρεί ότι οι Έλληνες ευθύνονται κυρίως για την κρίση που αντιμετωπίζουν, ενώ το 41% κρίνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας είναι οι υπεύθυνοι για την κρίση.

Σε αυτό οι υποστηρικτές της αριστεράς, με μικρό προβάδισμα, εκτιμούν πως ευθύνονται οι δανειστές (50%-48%) , ενώ η πλειονότητα των υποστηρικτών της δεξιάς αποδίδει τις ευθύνες στον ελληνικό λαό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact