ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα νεκροί σε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Ιταλία

Βερολίνο και Παρίσι θα δεχθούν 20.000 άτομα, για να ανακουφίσουν Ιταλία και Ελλάδα

Τρεις επιχειρήσεις πραγματοποίησε χθες η ιταλική ακτοφυλακή στις οποίες διασώθηκαν 823 άτομα και ανασύρθηκαν νεκρά 12.

Σε μία από τις επιχειρήσεις το πλοίο Dattilo της ακτοφυλακής ανέσυρε «ένα φουσκωτό, το οποίο έμπαζε εν μέρει νερά, από το οποίο διασώθηκαν 106 μετανάστες και ανασύρθηκαν 12 νεκροί», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της ακτοφυλακής.

Περισσότεροι από 70.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές από την αρχή της χρονιάς. Αυτός ο αριθμός ρεκόρ ξεπερνάει τον αντίστοιχο του πρώτου εξαμήνου της περασμένης χρονιάς όταν σχεδόν 64.000 πρόσφυγες έφθασαν στις ακτές της χώρας.

Το Βερολίνο και το Παρίσι ανακοίνωσαν χθες στο Λουξεμβούργο ότι θα δεχθούν το ένα τρίτο των περίπου 60.000 μεταναστών, όπως προβλέπει η Ε.Ε. για να ανακουφιστούν η Ιταλία και η Ελλάδα, οι οποίες δέχονται πάρα πολύ μεγάλη πίεση από την μεγάλη μεταναστευτική ροή.

(Φωτογραφία αρχείου)

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact