ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τι μας «σούρνουν» οι Ολλανδοί στη βουλή τους, σήμερα

Από τη Βουλή της Φινλανδίας και, φυσικά, της Γερμανίας, περίμενε η Ελλάδα να δεχθεί την πιο σκληρή επίθεση για τη συμφωνία με τους θεσμούς, αλλά φαίνεται πως η ολλανδική Βουλή μπορεί να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία.

Εν αναμονή, βέβαια, της αυριανής συνεδρίασης της Bundestag, η Βουλή της Ολλανδίας συζήτησε την Πέμπτη την επικύρωση ή όχι της συμφωνίας των Βρυξελλών. Η συζήτηση ήταν έντονη και ακούστηκαν αρκετά σκληρά λόγια τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης. Ακολουθούν κάποιες από τις πλέον χαρακτηριστικές:

Ρούτε (πρωθυπουργός Ολλανδίας): «Η Ελλάδα είχε καταφέρει να επιστρέψει στο δρόμο της επιτυχίας και της ανάπτυξης έως ότου ήρθε η νέα κυβέρνηση.

Γκράσοφ (Βουλευτής «Πράσινων»): Αντί να αυξάνουν τους φόρους, κάτι που πληγώνει την ελληνική οικονομία, οι Έλληνες θα έπρεπε να κοιτάξουν να μαζέψουν τους φόρους. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει η Ελλάδα το στόχο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ΔΝΤ είπε πως το χρέος της είναι μη βιώσιμο. Οι Έλληνες δεν πιστεύουν στην επιτυχία του προγράμματος, αλλά αν είμαστε κι εμείς ειλικρινείς, θα πούμε το ίδιο».

Σούτεν (Χριστιανική Ένωση): Σχεδόν όλοι συζητάμε για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν είναι ρεαλιστική. Το πρόγραμμα θα ανεβάσει το χρέος της χώρας στο 200%, κάτι που δεν θα μπορέσει να το αντέξει. Πού να βρει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ η Ελλάδα από ιδιωτικοποιήσεις; Επίσης ποιο θα είναι το κόστος της Ολλανδίας από το πρόγραμμα-γέφυρα;».

Βαν Ντικ (Κόμμα για την Ελευθερία): Όλοι ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε το Grexit. Ακόμη και ο Σόιμπλε το λέει, αλλά οι Ευρώφιλοι μας λένε να προχωρήσουμε. Είναι σκάνδαλο ότι η Ελλάδα κατάφερε να κλείσει συμφωνία για 85 δισεκατομμύρια ευρώ. Καλά κάνει η Μ. Βρετανία και είναι εκτός Ευρωζώνης».

Χέερμα (Χριστιανοδημοκράτες): «Υποστηρίζουμε τη συμφωνία μόνο αν μετέχει το ΔΝΤ και μας πει η κυβέρνηση της Ολλανδίας ότι έχει Plan B για Grexit, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει και πάλι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Ντικγκράαφ (Δημοκράτες 66): «Πόσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι το πλάνο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, όταν η Ελλάδα δεν έπιασε καν το στόχο των 20 δισεκατομμυρίων του προηγούμενου προγράμματος;»

Βαν Μπόμελ (Σοσιαλιστές): «Παρά τα προηγούμενα προγράμματα, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε. Υπάρχει στο τραπέζι ένα προσωρινό Grexit ή όχι; Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με το ευρώ και το ευρώ έχει πρόβλημα με την Ελλάδα».

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact