ΚΟΣΜΟΣ

Τους βασάνισαν γιατί δεν τήρησαν την νηστεία του Ραμαζανιού

Νέες φρικαλεότητες από τους τζιχαντιστές του ΙΚ

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπέβαλαν σε βασανιστήρια τουλάχιστον 94 ανθρώπους, περιλαμβανομένων και 5 εφήβων, με την κατηγορία ότι δεν τήρησαν την νηστεία του Ραμαζανιού, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα θύματα μαστιγώθηκαν, κρεμάστηκαν από τα χέρια τους, ή τους έβαλαν σε μεταλλικά κλουβιά, σε περιστατικά που καταγράφηκαν από την έναρξη του Ραμαζανιού τον περασμένο μήνα.

Όλα τα θύματα επέζησαν των βασανιστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στις επαρχίες Ράκα, Χαλέπι και Ντέιρ αλ Ζορ που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε το Παρατηρητήριο, επικαλούμενο πηγές του από το δίκτυο επαφών που διατηρεί στο έδαφος των περιοχών.

Οι πέντε έφηβοι ήταν ηλικίας από 13 έως 16 ετών. Έναν από τους νεαρούς τον έβαλαν σε ένα μεταλλικό κουτί και άλλους τέσσερις τους σταύρωσαν, δήλωσε ο ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Shaam News της αντιπολίτευσης ανήρτησε την προηγούμενη εβδομάδα μια φωτογραφία στο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook που δείχνει ένα αγόρι κρεμασμένο από τα χέρια του με μια πινακίδα να κρέμεται από το λαιμό του να γράφει «Δεν τήρησε την νηστεία χωρίς να έχει δικαιολογία με βάση τη Σαρία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact