ΚΟΣΜΟΣ

«Απαράδεκτη» θεωρούν οι Αυστριακοί τη νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

Εναντίον του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, τάσσεται η πλειονότητα των Αυστριακών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της οικονομικής εκπομπής “Eco” της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό 26% των ερωτηθέντων θεωρεί «απαράδεκτη» τη συνέχιση παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, 43%, τη θεωρεί «εντελώς απαράδεκτη». Στην ίδια δημοσκόπηση, το 52% των ερωτηθέντων εμφανίζονται να συμφωνούν με την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν στην Αυστρία τα χρήματα που έχει διαθέσει έως τώρα για την Ελλάδα.

Στην ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής, την περασμένη Παρασκευή, την πρόταση για εξουσιοδότηση του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για στήριξη της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (που τελικά εγκρίθηκε), υπερψήφισαν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού -Σοσιαλδημοκρατικό και συντηρητικό Λαϊκό.

Η πρόταση καταψηφίστηκε και από τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, τους Πράσινους, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και την “Ομάδα Στρόναχ” του πολυεκατομμυριούχου Αυστρο-Καναδού επιχειρηματία, Φρανκ Στρόναχ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact