ΚΟΣΜΟΣ

Τσέρνομπιλ, 29 χρόνια μετά…

Σπασμένα παράθυρα, τοίχοι κατεστραμμένοι, παιχνίδια πεσμένα στο πάτωμα, όπως τα άφησαν τα παιδιά που κάποτε ζούσαν εκεί. Ο χρόνος έχει σταματήσει.

Είναι η ζώνη αποκλεισμού στο Πρίπιατ, την πόλη που εκκενώθηκε το 1986, μετά από το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ.

Πλέον είναι μία πόλη φάντασμα. Η περιοχή γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο σπάνια έχει επισκέπτες. Μία φωτογράφος όμως αποφάσισε να βρεθεί εκεί, 29 χρόνια μετά από το πιο φρικτό πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία.

Η 35χρονη Ρόμαν Βεράντ βρέθηκε στη ζώνη που μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για κάποιον, αν δεν ακολουθήσει τους κανονισμούς, όπως τονίζει η Telegraph που δημοσίευσε μέρος της δουλειάς της.

Δούλευε ως υπάλληλος σε ασφαλιστική εταιρεία στη Βιέννη, όταν επισκέφθηκε τη ζώνη αποκλεισμού πριν από πέντε χρόνια. Από τότε, κάνει το ίδιο άλλες επτά φορές, περνώντας 42 ημέρες συνολικά εκεί.

Σύμφωνα με την ίδια, την διαβεβαίωσαν ότι δεν θα την οδηγήσουν σε επικίνδυνα σημεία, ενώ είχε μαζί της έναν οδηγό εξοπλισμένο με μετρητή Γκάιγκερ.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact