ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην τραπεζίτης Κρεμλίνου: Ο Πούτιν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξουσιάζει τις τύχες της Ρωσίας τα τελευταία 15 χρόνια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πράγματα που παραμένουν άγνωστα για εκείνον.

Πέρα από την προσωπική του ζωή, αδιευκρίνιστη είναι και η περιουσία του Ρώσου προέδρου. Τώρα, ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα πράγματα, εκ των έσω, έριξε λίγο φως σε αυτό, κατά κάποιο τρόπο.  

Ο άνδρας που υπήρξε ο «τραπεζίτης του Κρεμλίνου», δήλωσε ότι για όσο μένει στην εξουσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. «Οτι ανήκει στο έδαφος της ρωσικής ομοσπονδίας, ο Πούτιν το θεωρεί δικό του», δήλωσε ο Σεργκέι Πουγκάτσεφ στον Guardian. «Τα πάντα. Η Gazprom, η Rosneft, οι ιδιωτικές εταιρείες. Οποια απόπειρα για υπολογισμούς θα αποτύχει. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μέχρι να φύγει από την εξουσία», πρόσθεσε.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το πραγματικό ύψος της περιουσίας του Πούτιν, ο Μπιλ Μπρόουντερ- διαχειριστής hedge fund- εκτιμά ότι φτάνει τα 200 δισ. δολάρια, όπως έχει πει σε συνέντευξή του στο CNN. Μιλώντας για τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και μετοχές μεταξύ άλλων, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «Τα πρώτα 8-10 χρόνια της κυριαρχίας του Πούτιν, το θέμα ήταν να κλέψει όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε».

Ο Πουγκάτσεφ από την πλευρά του τονίζει ότι αυτά δεν έγιναν τυχαία. «Ο Πούτιν ήθελε να πλουτίσει. Μιλούσαμε για αυτό. Δεν ήθελε να φύγει από τη θέση του φτωχός», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στις δύο πρώτες θητείες του Πούτιν, ο Πουγκάτσεφ ήταν από τα πρόσωπα-κλειδιά στη Μόσχα. Ιδρυσε την Mezhpromback στη Μόσχα το 1992 και σύντομα έγινε γνωστός ως «τραπεζίτης του Κρεμλίνου». Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους τρεις που ανέβασαν στην εξουσία τον Πούτιν.

Ομως, οι μεταξύ τους σχέσεις χάλασαν το 2010 και την επόμενη χρονιά ο Πουγκάτσεφ διέφυγε στο Λονδίνο.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact