ΚΟΣΜΟΣ

Η Σκότλαντ Γιάρντ γίνεται πεντάστερο ξενοδοχείο -Τα σχέδια ζάπλουτου Ινδού [εικόνες]

Στα χέρια Ινδού μεγαλοεπιχειρηματία βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό η παραδοσιακή έδρα της Σκότλαντ Γιαρντ.


Το κτήριο ήρθε στα χέρια του Γιουσουφάλι Καντέρ, ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ινδίας, για 110 εκατομμύριο λίρες. Ο μεγιστάνας σκοπεύει να το μετατρέψει σε πολυτελές ξενοδοχείο, 235 δωματίων, που θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες το 2017.
Το 2014, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είχε βάλει πωλητήριο στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Σκότλαντ Γιαρντ, σε μία προσπάθεια να υπακούσει στις εντολές της βρετανικής κυβέρνησης για δραστικές περικοπές δαπανών.
Σύμφωνα με το BBC στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρισκόταν το πρώτο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η Σκότλαντ Γιαρντ μεταξύ 1829 και 1890.

Το υπάρχον μεγαλοπρεπές κτιριακό συγκρότημα κατασκευάστηκε το 1910 και στέγαζε το Κέντρο Στρατολόγησης Στρατού και τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.
Ανακαινίστηκε το 1982 και αποτέλεσε την έδρα της βιβλιοθήκης του Υπουργείου Αμυνας μέχρι και το 2004.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro – που σχολιάζει την κίνηση του 59χρονου Ινδού μεγαλοεπιχειρηματία, Γιουσουφάλι Καντέρ να δημιουργήσει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο σημείο όπου βρισκόταν το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Σκότλαντ Γιαρντ δαπανώντας το ποσό των 110 εκατομμυρίων λιρών- το Λονδίνο είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις στον κόσμο, ειδικά για τους τουρίστες.


«Γνωρίζουμε ότι αυτό το έργο θα είναι μία πραγματική ευκαιρία και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιουσουφάλι Καντέρ. Το επταώροφο ξενοδοχείο, περίπου 56.000 τετραγωνικών μέτρων, θα διαθέτει συνολικά 235 δωμάτια, πολλά εστιατόρια, δύο μπαρ, βιβλιοθήκη, πολυτελείς αίθουσες συνεδριάσεων, και φυσικά, θυρωρείο 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Δίπλα στο ξενοδοχείο θα υπάρχει ένα βικτοριανού τύπου οίκημα το οποίο θα επικοινωνεί με το ξενοδοχείο και θα λειτουργεί ως χώρος ψυχαγωγίας αποκλειστικά για τους ένοικους. Συνολικά, το ξενοδοχείο θα απασχολεί περίπου 250 εργαζομένους. Οπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact