ΕΛΛΑΔΑ

Σκαλωσιές και μπετονιέρες στη Μητροπόλεως -Το παλιό κτίριο του υπουργείου Παιδείας γίνεται ξενοδοχείο [εικόνες]

Ενα από τα πιο γνωστά «κτίρια – φαντάσματα» του κέντρου της Αθήνας, αυτό του παλαιού υπουργείου Παιδείας στην οδό Μητροπόλεως, πρόκειται να αποκτήσει και πάλι ζωή.

Πριν από λίγες ήμερες εργασίες ξεκίνησε η μετατροπή του σε ξενοδοχείο πολυτελείας, φροντίζοντας μάλιστα και για την εξωτερική αισθητική του αναβάθμιση. Το κτίριο παραμένει κενό από το 2007 και χρειάστηκαν 10 διαγωνισμοί από την πλευρά της Εκκλησίας για να βρεθεί αξιόπιστος ανάδοχος.

Το κτίριο του υπουργείου Παιδείας ανεγέρθηκε το 1959 από την Εκκλησία της Ελλάδος, σε οικόπεδο που ανήκε στη Μονή Πεντέλης. Τη μελέτη υπέγραψε ο γνωστός αρχιτέκτονας Πάτροκλος Καραντινός. Να σημειωθεί ότι στο ισόγειο, σχεδόν καλυμμένο από το κτίριο, βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Δύναμης.
Το κτίριο μισθώθηκε για 35 έτη (με option για επιπλέον 15) στην εταιρεία Ηλέκτρα Μητρόπολης ΑΞΤΕ, μια εταιρεία του ξενοδοχειακού ομίλου του Γεράσιμου Φωκά, έναντι 700.000 ευρώ ετησίως και η επένδυση υπολογίζεται στα 15 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας περί τις 200 μόνιμες θέσεις εργασίας (σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διαχειρίζεται εδώ και δεκαετίες το ξενοδοχείο Ηλέκτρα στην οδό Ερμού, επίσης ιδιοκτησίας της Εκκλησίας).

Πώς θα μοιάζει το νέο ξενοδοχείο

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, στο υπόγειο του κτιρίου θα δημιουργηθεί χώρος αναζωογόνησης με πισίνα, με παράλληλη ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Στο ισόγειο τοποθετούνται οι λειτουργίες της υποδοχής, εστίασης και αναψυχής, με τη δημιουργία διαμπερών χώρων που θα συνδέονται οπτικά με τους πέριξ δρόμους. Στον εσωτερικό ακάλυπτο του κτιρίου θα δημιουργηθεί ένας χώρος τέχνης, ορατός από όλους τους ορόφους. Τέλος, από τη στάθμη του 6ου ορόφου και πάνω οι εξώστες θα φυτευτούν, ενώ στον 9ο όροφο, πέραν των δωματίων θα υπάρχει εστιατόριο. Στο δώμα θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και εστίασης και ανοιχτή πισίνα.

Νεοκλασικά στοιχεία

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ανακαίνισης, πάντως, είναι η εξωτερική αναβάθμιση του κτιρίου. «Θα γίνει προσπάθεια με την προσθήκη νεοκλασικών στοιχείων να βελτιωθεί αισθητικά η μορφή του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact