ΕΛΛΑΔΑ

Πακέτο η συμφωνία και τα προαπαιτούμενα σε μια ψηφοφορία στη Βουλή

Με τις εντατικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Τσακαλώτο-Σταθάκη να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος διευκρινίζει ποιο είναι το αντικείμενο της σημερινής (σ.σ.: Σάββατο) συνάντησης των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο στέλεχος, αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι τα prior actions (τα προαπαιτούμενα) στα οποία πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε κλείσει η πρώτη εκταμίευση των χρημάτων από τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση είναι αν θα πρέπει να περάσει αυτά τα προαπαιτούμενα από τη Βουλή, πριν από τη συνολική συμφωνία. Αυτό φαίνεται να έχει λυθεί με τον τρόπο που επιθυμούν τα κυβερνητικά στελέχη. Συγκεκριμένα, τα προαπαιτούμενα θα έρθουν στη Βουλή μαζί με το σύνολο της συμφωνίας (στην καλύτερη περίπτωση την επόμενη Πέμπτη).

Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστούν δύο ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά μια που θα περιλαμβάνει τα πάντα. Την Κυριακή, από το πρωί, θα συνεχιστούν οι μαραθώνιες συναντήσεις των δύο πλευρών, καθώς θα συζητήσουν για το χρονοδιάγραμμα και τα μέτρα. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact