ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον 31 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών


Κατά τις επιδρομές σκοτώθηκαν 16 άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο γυναίκες, και 15 τζιχαντιστές

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι , άμαχοι και τζιχαντιστές, σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές που πραγματοποίησε σήμερα η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος κατά της επαρχίας Ράκα, διοικητικού κέντρου του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Τα πολεμικά αεροσκάφη του καθεστώτος πραγματοποίησαν οκτώ επιδρομές κατά της πόλης Ράκα και των περιχώρων της”, δήλωσε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντελ Ραχμάν. 

Κατά τις επιδρομές σκοτώθηκαν 16 άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο γυναίκες, και 15 τζιχαντιστές.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, το συριακό καθεστώς πραγματοποιεί επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη βόρεια και την ανατολική Συρία, κατά τις οποίες σκοτώνεται μεγάλος αριθμός αμάχων, που κατοικούν στις περιοχές όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει εγκαθιδρύσει το “χαλιφάτο” και έχει εγκαταστήσει δομές διακυβέρνησης που ελέγχουν κάθε τομέα της καθημερινής ζωής.

Παρόμοιες επιδρομές των συριακών καθεστωτικών δυνάμεων κατά της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ την περασμένη Τρίτη άφησαν πίσω τους 16 νεκρούς, ανάμεσά τους 10 παιδιά.

Οι σημερινές επιδρομές είχαν ως στόχο κτίριο που στεγάζει ισλαμικό δικαστήριο που συστάθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών και έναν φούρνο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νοτιότερα, στην επαρχία του Χαλεπίου, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης σε περιοχή που ελέγχεται από αντικαθεστωτικές δυνάμεις ανέρχεται σε 15.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ πραγματοποιεί από τον Δεκέμβριο μαζικές αεροπορικές επιδρομές κατά των περιοχών της επαρχίας του Χαλεπίου που ελέγχονται από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους και προκαλώντας μαζική έξοδο των κατοίκων.

Ανατολικά της Δαμασκού, οι συριακές δυνάμεις, με την υποστήριξη των μαχητών της Χεζμπολάχ, κατέλαβαν περιοχή της Ανατολικής Γούτα, την οποία πολιορκούν εδώ και έναν χρόνο.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact