ΚΟΣΜΟΣ

Ξέσπασμα Γιούνκερ: Δεν θέλω να ζήσω σε τέτοια Ευρώπη

«Αυτή δεν είναι η Ευρώπη, στην οποία θέλω να ζήσω, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.

«Όταν μιλάμε για τη μετανάστευση πρέπει να ξέρουμε ότι αναφερόμαστε σε ανθρώπους όπως εμείς» επισημαίνει ο κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι ορισμένοι δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν σε μία από τις πλουσιότερες και σταθερότερες περιοχές τους κόσμου, δηλαδή την Ευρώπη.

«Μιλάμε για ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία, από το Ισλαμικό Κράτος, από την τρομοκρατία στη Λιβύη και από τη δικτατορία στην Ερυθραία» υπερθεματίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του λόγω της απόρριψης αυτών των ανθρώπων, διαμηνύοντας ότι «η βία κατά των αιτούντων ασύλου δεν είναι… Ευρώπη».

«Με ανησυχεί όταν οι πολιτικοί της άκρας δεξιάς αλλά και της άκρας αριστεράς θρέφουν ένα λαϊκισμό, ο οποίος παράγει μόνο αγανάκτηση, αλλά καμία λύση» προσθέτει ο κ. Γιούνκερ.

Η ρητορική μίσους και οι απερίσκεπτες δηλώσεις, προειδοποιεί, θέτουν σε κίνδυνο ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρώπης, δηλαδή την ελευθερία διακίνησης των ανθρώπων.

«Αυτό δεν είναι Ευρώπη» καταλήγει χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact