ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Διακομματική Επιτροπή η κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου

Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ

Η κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο βρέθηκε στο επίκεντρο της Διακομματικής Επιτροπής κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνη Μανιτάκη. Ο υπουργός παρουσίασε σχετικό σχέδιο υπουργικής απόφασης, επί του οποίου οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατέθεσαν παρατηρήσεις και εντάσεις. Ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι αυτές θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου που αναμένεται να παρουσιαστεί απόψε ή το αργότερο αύριο Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Δαρειώτης υποστήριξαν ότι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να παραχωρήσουν δωρεάν χρόνο στα κόμματα, άποψη με την οποία διαφώνησαν οι εκπρόσωποι από τη ΝΔ (Επαμεινώνδας Λεκέας, Σοφία Βούλτεψη) και το Ποτάμι (Ευστράτιος Μούγερ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου), με αποτέλεσμα να υπάρξει αντιδικία μεταξύ των δύο πλευρών.

Συζητήθηκε, ακόμη, το ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ και συμφωνήθηκε για το θέμα να συνεννοηθούν μεταξύ τους τα Γραφεία Τύπου των κομμάτων. Τέθηκαν, επίσης, και ζητήματα που σχετίζονται τις εκλογικές δαπάνες και τον έλεγχο κεφαλαίων των τραπεζών, τα οποία θα εξεταστούν διεξοδικότερα στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τα κόμματα. Θα λάβουμε τις παρατηρήσεις τους και εγγράφως και θα κάνουμε όλες τις αναγκαίες προσθήκες που χρειάζονται», τόνισε ο κ. Μανιτάκης.

Στη Διακομματική Επιτροπή συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι από τη Χρυσή Αυγή (Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος), το ΚΚΕ (Γιάννης Γκιόκας, Βασίλης Δημόπουλος), τους Ανεξάρτητους Έλληνες (Αθανάσιος Μπέλτσιος, Αικατερίνη Πουλάκη), το ΠΑΣΟΚ (Νίκος Σαλαγιάννης, Παρασκευή Ζαγορίτη) και από τη Λαϊκή Ενότητα (Δημήτρης Κοντός, Θέμης Γρηγοριάδης).

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact