ΚΟΣΜΟΣ

Το Boeing στην Ουκρανία χτυπήθηκε και διαλύθηκε στον αέρα


Στη δημοσιότητα η προκαταρκτική έκθεση των Ολλανδών

Φως στο μυστήριο με τα αίτια της συντριβής του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία έρχεται να ρίξει η προκαταρκτική έκθεση των Ολλανδών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει ότι το αεροσκάφος κτυπήθηκε.

Χωρίς οι εμπειρογνώμονες να καταλογίζουν ευθύνη σε συγκεκριμένη πλευρά, η έκθεση υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο δεν παρουσίαζε κανένα τεχνικό πρόβλημα, ούτε φαίνεται να υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση σε ζωτικά όργανα του αεροπλάνου.

Οι ειδικοί, που χρησιμοποίησαν τα δεδομένα από τα «μαύρα κουτιά», δορυφορικές φωτογραφίες και συνομιλίες με πύργους ελέγχου, επισημαίνουν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της δομικής βλάβης που προκάλεσε σε αυτό ο μεγάλος αριθμός αντικειμένων «υψηλής ενέργειας» που το χτύπησαν εξωτερικά.

Στο πόρισμα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων αναφέρεται προς το τέλος ότι, μέσα από τις τεχνικές λέξεις και ορολογίες, είναι σαφές το συμπέρασμα: Το Μπόινγκ της Malaysia Airlines κατερρίφθη από εξωτερικό παράγοντα.

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται, ωστόσο, ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για τα ακριβή αίτια της συντριβής. H  οριστική έκθεση αναμένεται εντός των επόμενων 12 μηνών. 

H Ολλανδία τέθηκε επικεφαλής της διεθνούς έρευνας που έγινε στον τόπο της τραγωδίας με τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.
To αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ εκτελώντας πτήση προς την Κουάλα Λουμπούρ.

Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Ολλανδοί. Υπενθυμίζεται ότι για αρκετές ημέρες μετά την συντριβή του αεροπλάνου, οι σοροί των επιβατών παρέμεναν εκτεθειμένες, όπως και το σημείο της τραγωδίας. Το αεροσκάφος διαλύθηκε ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία, αναφέρεται στην προκαταρκτική έκθεση των Ολλανδών ερευνητών.

“Η πτήση ΜΗ17 του Μπόινγκ 777-200 της Μαλαysia Airlines διαλύθηκε εν πτήσει, πιθανών ως αποτέλεσμα δομικών ζημιών που προκλήθηκαν από μεγάλο αριθμό αντικειμένων “υψηλής ενέργειας” που διαπέρασαν το αεροπλάνο από το εξωτερικό, αναφέρεται στην ‘έκθεση. 
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact