Μύλος έχει γίνει η κατάσταση στον Κόλπο του Ομάν, με τον αμερικανικό στρατό να δίνει στη δημοσιότητα νέα βίντεο που δείχνουν ένα ιρανικό τάνκερ να διαλύεται κυριολεκτικά από μια τεράστια έκρηξη, προτού καταλήξει στον πάτο της θάλασσας.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η CENTCOM (Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ), οι αμερικανικές δυνάμεις βύθισαν το δεξαμενόπλοιο M/T Riesco. Ο λόγος; Όπως λένε, ήταν η άμεση απάντησή τους στις προσπάθειες που έκαναν οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν να χτυπήσουν ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο.
Τα πράγματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι μόνο την Τρίτη έστειλε στον βυθό συνολικά πέντε ιρανικά πλοία που μετέφεραν αργό πετρέλαιο. Οι Αμερικανοί κατηγορούν ανοιχτά αυτά τα καράβια ότι δρούσαν κάτω από το ραντάρ, ως κομμάτι ενός “σκιώδους δικτύου”. Σύμφωνα με αυτούς, η δουλειά αυτού του δικτύου είναι να βγάζει μαύρα λεφτά για να χρηματοδοτεί τους Φρουρούς της Επανάστασης και τις διάφορες οργανώσεις που τους στηρίζουν στη Μέση Ανατολή.
A massive blast tears through an Iranian tanker before the vessel sinks into the Gulf of Oman as the U.S. military releases new footage of its latest strikes.
CENTCOM says its forces destroyed the M/T Riesco in response to attempted IRGC attacks on a U.S. Navy warship.
The… pic.twitter.com/wpm2YOByX9
— Fox News (@FoxNews) September 9, 2026





















