ΕΛΛΑΔΑ

Τον έσωσαν λίγο πριν αυτοκτονήσει

Ακόμα μία περίπτωση εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας από χρήστη του διαδικτύου απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης ανάλυσης και αξιοποίησης ψηφιακών πληροφοριών από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε άτομο, το οποίο είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την περαιτέρω διαδικτυακή και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού, καθώς, επίσης, εντοπίστηκε γεωγραφικά η κατοικία του.

Σε απευθείας επικοινωνία και συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος, οι οποίοι μετέβησαν άμεσα στο σπίτι του, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για νεαρό ημεδαπό που κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε να αυτοτραυματιστεί. Ύστερα από κατάλληλους χειρισμούς, οι αστυνομικοί τον έπεισαν να τους παραδώσει το μαχαίρι, ενώ με σταθμό του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα.

Υπενθυμίζεται ότι, για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact