ΚΟΣΜΟΣ

Μοσκοβισί: Πυξίδα μου οι δημοσιονομικοί κανόνες


Δεν θα υπάρχει «αναβολή, έκπτωση, εξαίρεση για οποιαδήποτε χώρα» στέλνει το μήνυμά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν ευρωπαίος επίτροπος νομισματικών υποθέσεων

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο νέος ευρωπαίος επίτροπος νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβίσι δηλώνοντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι «πυξίδα μου είναι οι δημοσιονομικοί κανόνες» θέλοντας, ίσως, με τον τρόπο αυτό να καθησυχάσει τις φωνές στο Βερολίνο που ζητούσαν τη θέση να καταλάβει ο Φιλανδός Γίρκι Κατάινεν.

Δεν θα υπάρχει «αναβολή, έκπτωση, εξαίρεση για οποιαδήποτε χώρα» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ακόμα και αν υπάρχουν «πιθανότητες ερμηνείας ξεκινώντας από ένα συγκεκριμένο αριθμό καταστάσεων, προσπαθειών».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Γαλλίας, η κυβέρνησης της οποίας ανέβαλε για το 2017 τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ ανέφερε σε συνέντευξή του στον γαλλικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Ebra ότι «δεν βρισκόμαστε ούτε σε μία λογική επιείκειας ούτε σε μία τιμωρητική λογική». «Είναι το σύνολο της καμπύλης της τροχιάς που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ο διάλογος θα ξεκινήσει, εγώ θα αναλάβω το ρόλο μου» προσέθεσε ο ίδιος σε αυτήν τη συνέντευξη, που θα δημοσιευθεί σήμερα.

«Όταν εισέρχεται κανείς στην Επιτροπή, δεν ξεχνά την εθνικότητά του, τις πεποιθήσεις του: εγώ είμαι Σοσιαλδημοκράτης, είμαι υπερήφανος για αυτό, όμως έχω ορισθεί Επίτροπος της ΕΕ, προασπιστής του γενικού συμφέροντος στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

Σε μια άλλη συνέντευξη, που παραχώρησε στην οικονομική εφημερίδα Les Echos, τόνισε τέλος ότι «δεν θα είμαι ο πρεσβευτής της Γαλλίας στις Βρυξέλλες».
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact