ΚΟΣΜΟΣ

Η ρωσική αεροπορία βομβάρδισε πάνω από 50 στόχους του Ισλαμικού Κράτους

Περίπου 600 τζιχαντιστές εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και προσπαθούν να διαφύγουν προς την Ευρώπη

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε περισσότερες από 60 πτήσεις στη Συρία τις τελευταίες 72 ώρες και μείωσε σημαντικά το στρατιωτικό δυναμικό των τρομοκρατών εκεί, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού στρατού.

Ο αξιωματούχος, ο Αντρέι Καρταπόλοφ, από το γενικό επιτελείο του ρωσικού στρατού, δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας έθεσαν στο στόχαστρο πάνω από 50 στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μέρα και νύχτα από την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ σε όλο το βάθος της επικράτειας της Συρίας», είπε ο Καρταπόλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τον ίδιον, «περίπου 600» μαχητές του ΙΚ «εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και προσπαθούν να διαφύγουν προς την Ευρώπη».

Είπε πως η Ρωσία είχε προειδοποιήσει εκ των προτέρων τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις αεροπορικές της επιδρομές και συνέστησε στις ΗΠΑ να σταματήσουν τις πτήσεις τους σε περιοχές όπου επιχειρούσε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

«Οι Αμερικανοί μάς είπαν στη διάρκεια των συνομιλιών ότι στην περιοχή εκείνη δεν βρισκόταν κανείς άλλος εκτός από τρομοκράτες», είπε ο Καρταπόλοφ, αναφερόμενος στην περιοχή όπου δραστηριοποιήθηκε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο αξιωματούχος του ρωσικού στρατού δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με αυξημένη ένταση.

«Όχι μόνο θα συνεχίσουμε τις αεροπορικές επιδρομές, αλλά και θα αυξήσουμε την έντασή τους», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Ο Καρταπόλοφ σημείωσε πως οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στοχεύουν κυρίως «κέντρα διοίκησης και ελέγχου, αποθήκες πυρομαχικών και εκρηκτικών, κέντρα επικοινωνιών, μικρά εργοστάσια για την παραγωγή οπλισμού επιθέσεων αυτοκτονίας και στρατόπεδα εκπαίδευσης μαχητών».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact