ΚΟΣΜΟΣ

«Κάλπες» στις 8 Νοεμβρίου στην Κροατία

Ο συντηρητικός Τόμισλαβ Καραμάρκο μεγάλο φαβορί

Στις 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν στην Κροατία οι βουλευτικές εκλογές, στις οποίες εμφανίζεται ως μεγάλο φαβορί η συντηρητική αντιπολίτευση που επιδιώκει να επιστρέψει στην εξουσία του νεώτερου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κυβερνών σοσιαλδημοκρατικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς έρχεται στη δεύτερη θέση και θα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη απέναντι στο συντηρητικό HDZ του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Τόμισλαβ Καραμάρκο.

Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως η διαφορά μεταξύ τους έχει περιοριστεί και ο Μιλάνοβιτς φαίνεται ότι επωφελείται από την ανάπτυξη της οικονομίας, τους χειρισμούς του στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης και την απόφασή του να επιβάλει στις τράπεζες το κόστος για τη μετατροπή των δανείων σε ελβετικό φράγκο σε δάνεια σε ευρώ προκειμένου να στηριχθούν οι δανειολήπτες.

Την Κυριακή, μια δημοσκόπηση έδινε στον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό του οποίου ηγείται το HDZ ποσοστό 32,9% και στον Μιλάνοβιτς 31,9%, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως τα μικρότερα κόμματα θα είναι αυτά που θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η πρόεδρος Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς, που εξελέγη τον Ιανούαριο και προέρχεται από το HDZ, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου.

Το HDZ υπόσχεται ότι, εφόσον εκλεγεί, θα φτάσει την ανάπτυξη της οικονομίας στο 5% μέχρι το τέλος της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης. Οι επικριτές του επισημαίνουν ότι το πρόγραμμά του δεν περιλαμβάνει κάτι ριζοσπαστικά καινούριο και επιπροσθέτως είναι ασαφές το πώς θα χειριστεί τον υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα της Κροατίας, κάτι που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact