ΚΟΣΜΟΣ

MIG-29 άγνωστης εθνικότητας «παρενόχλησε» τουρκικά μαχητικά

Ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας για τη Συρία

Αεριωθούμενα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αποτέλεσαν χθες αντικείμενο μιας νέας «παρενόχλησης» εκ μέρους ενός MIG-29 άγνωστης εθνικότητας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.

Αυτή η «παρενόχληση» -o όρος σημαίνει πως το MIG-29 έθεσε σε λειτουργία το ραντάρ του για να αναγνωρίσει τον στόχο του σε ένδειξη προετοιμασίας για την εκτόξευση ενός πυραύλου- «διήρκεσε τέσσερα λεπτά και 30 δευτερόλεπτα», υπογραμμίζεται στην τουρκική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού κάνει επίσης λόγο για μία άλλη «παρενόχληση» με στόχο τα ίδια αεροσκάφη, αυτή τη φορά από μια συστοιχία πυραύλων εδάφους-αέρος SA από το συριακό έδαφος, η οποία διήρκεσε τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται έπειτα από σειρά παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά το Σαββατοκύριακο, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας, που εμπλέκεται στρατιωτικά στη Συρία, με την Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ.

Από τις Βρυξέλες, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μη «χάσει τη φιλία της Τουρκίας».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα καλωσόριζε μια αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για συζητήσεις ώστε να αποφευχθούν «παρεξηγήσεις» στη Συρία.

Το ΝΑΤΟ απέρριψε σήμερα τις εξηγήσεις της Μόσχας, η οποία υποστήριξε ότι τα μαχητικά της παραβίασαν κατά λάθος τον εναέριο χώρο της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact