Οι καλλιτέχνες Μπιγιόνσε, η Ριάνα, ο Τζέι Ζι, ο Κένι Γουέστ και ο Φάρελ Ουίλιαμς κατηγορούν την ElevenParis και τις θυγατρικές της ότι παραβιάζουν συστηματικά και χωρίς άδεια την πνευματική ιδιοκτησία και ιδιοποιούνται τα εμπορικά σήματα και τα πνευματικά και άλλα δικαιώματα πρωτοκλασάτων διασημοτήτων. Για τον λόγο αυτό υπέβαλαν μήνυση εναντίον μίας εταιρείας ενδυμάτων του Παρισιού, την οποία κατηγορούν ότι διαθέτει “ασύστολα” στην αγορά μπλούζες, καπέλα αλλά και σακίδια, θήκες για κινητά και άλλα αντικείμενα που φέρουν την φωτογραφία τους χωρίς την άδειά του
Τα εν λόγω προϊόντα περιλαμβάνουν ρούχα που φέρουν την εικόνα των τραγουδιστών και συνοδεύονται από φράσεις όπως «Ο Κένι είναι το Φιλαράκι μου», «Ο Φάρελ είναι Αδελφός μου» καθώς και στίχους από τραγούδια της Ριάνα και της Μπιγιόνσε.
Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες διαθέτουν τη δική τους σειρά ρούχων ή συνεργάζονται με κατασκευαστές ενδυμάτων, που αποφέρουν «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» σε πωλήσεις, όπως αναφέρεται στη μήνυση.
Η μήνυση κατατέθηκε, χθες, Τρίτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης και αναφέρει ότι η εταιρεία «ElevenParis» αγνόησε τις προειδοποιήσεις των τραγουδιστών να σταματήσει τις πωλήσεις. Η εταιρεία διέθετε τα συγκεκριμένα προϊόντα στην ιστοσελίδα της και σε κατάστημα του Σόχο στο Μανχάταν, μεταξύ άλλων.