ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ πασχίζει να σώσει 6.000 εργαζόμενους στην Volkswagen -Πιέζει να μπουν σε κρατικό πρόγραμμα

Πλάνα προετοιμασίας, προκειμένου να προλάβει τον αντίκτυπο που προβλέπεται από το τεράστιο σκάνδαλο που ξέσπασε με την Volkswagen, κάνει η Γερμανία.

Η Καγκελαρία εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν 6.000 προσωρινοί εργαζόμενοι του ομίλου στο «Kurzarbeit», το κυβερνητικό πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, η οποία επικαλείται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

Το σχέδιο επιτρέπει σε εταιρείες να διατηρήσουν θέσεις εργασίας μειώνοντας τις εργατικές ώρες όταν «πέφτει» ο όγκος εργασίας σε ένα εργοστάσιο, με την κυβέρνηση να αποζημιώνει τους εργαζόμενους για μέρος των μισθών που χάνουν.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας της Γερμανίας έχει αποκλείσει αυτή την ιδέα, την οποία ήδη έχει προωθήσει ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς αντιδρά στη σκέψη να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα προσωρινοί εργαζόμενοι, οι οποίοι κανονικά θα αποκλείονταν από αυτό. Ομως, το Βερολίνο θέλει να είναι προετοιμασμένο για τις περικοπές στην Volkswagen.

Παραπαίοντας από το σκάνδαλο για τις εκπομπές ρύπων, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι περικόπτει τα επενδυτικά πλάνα στο μεγαλύτερο τμήμα της κατά ένα δισ. ευρώ το χρόνο. Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος από το σάλο που προκλήθηκε θα κοστίσει στην Volkswagen ακόμη και 35 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα πρόστιμα, οι αγωγές και οι ανακλήσεις οχημάτων.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact