ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνες τραπεζίτες στο Reuters: Μικρότερο των 20 δισ. ευρώ το κεφαλαιακό έλλειμμα των τραπεζών

«Το κεφαλαιακό έλλειμμα για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι μικρότερο των 20 δισ. ευρώ», δήλωσε Ελληνας τραπεζίτης στο Reuters με άμεση γνώση του ζητήματος.

Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών θα είναι μικρότερες των 20 δισ. ευρώ, ανέφεραν σήμερα στο Reuters δυο κορυφαίοι τραπεζίτες με άμεση γνώση του θέματος.

“Το κεφαλαιακό έλλειμμα για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι μικρότερο των 20 δισ. ευρώ”, υπογράμμισε ένας από τους τραπεζίτες. 

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ πραγματοποιεί αυτή την περίοδο stress tests σε Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank για να προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, μετά τις εκροές καταθέσεων που έλαβαν χώρα το πρώτο εξάμηνο, αλλά και εν μέσω αυξημένων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact