ΚΟΣΜΟΣ

Στο 167,8% του ΑΕΠ έπεσε το ελληνικό χρέος -Παραμένει το υψηλότερο στην ΕΕ

Στο επίπεδο του 167,8% του ΑΕΠ έπεσε το ελληνικό χρέος κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Όπως μεταφέρει το γερμανικό πρακτορείο dpa, ακόμη έτσι η χώρα μας κρατάει τα αρνητικά πρωτεία στην ΕΕ.

Βάσει των στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, το ελληνικό χρέος φτάνει στα 300 δισεκατομμύρια ευρώ, ελάχιστα χαμηλότερο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα δάνεια κατέχουν την λεόντεια θέση αυτού του χρέους, καθώς φτάνουν στο 128,2% του ΑΕΠ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2015, το ελληνικό χρέος είχε κυμανθεί στο 168,6% του ΑΕΠ. Αμέσως μετά την Ελλάδα, στο σχετικό πίνακα χρέους, ακολουθούν η Ιταλία (136%) και Πορτογαλία (128,7%). Στον αντίποδα, χαμηλές τιμές ως προς το χρέος τους εμφανίζουν οι Εσθονία (9,9%), Λουξεμβούργο (21,9%) και Βουλγαρία (28,3%).

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, το δημόσιο χρέος των κρατών-μελών δεν πρέπει να ξεπερνάει το 60% επί του ΑΕΠ. Όρο που πληρούν μόλις 11 χώρες (Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Λουβεμβούργο, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σουηδία).

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact