ΚΟΣΜΟΣ

Δαμάζοντας τα μεγαλύτερα κύματα στον κόσμο…

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στη Nazare της Πορτογαλίας για να απαθανατίσει με την κάμερα του τον Sebastian Steudtner, να κερδίζει το βραβείο «ride of the year» «δαμάζοντας» τα κύματα με την σανίδα του.

Στα ανοικτά των ακτών της Nazare υπάρχει μια μια υποθαλάσσια τάφρος η οποία έχει μέγιστο βάθος τουλάχιστον 5.000 μέτρων και περίπου 230 χιλιόμετρα σε μήκος. Η τάφρος της Nazare προκαλεί πολύ ψηλά κύματα.

Οι ατρόμητοι λάτρεις του σερφ συγκεντρώνονται από όλο τον κόσμο σε αυτή την περιοχή της Πορτογαλίας επειδή βρίσκουν πάρα πολύ ψηλά κύματα.

Το Νοέμβριο του 2011, ο σέρφερ Garrett McNamara από τα νησιά Χαβάη των ΗΠΑ κατάφερε να ισορροπήσει πάνω σε ένα γιγάντιο κύμα 23,8μ. και έκανε ρεκόρ στη Ναζαρέ, που φημίζεται για τα τεράστια κύματα σε όλον τον κόσμο.

Στις 28 Ιανουαρίου του 2013, ο Garrett McNamara επέστρεψε στη Ναζαρέ και ισορρόπησε επιτυχώς πάνω σε ένα κύμα που φάνηκε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν και αναμένεται η επίσημη μέτρηση.

1

2

3

4

5

6

7

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact