ΚΟΣΜΟΣ

Καταρρέει η εμπιστοσύνη των Γερμανών στην Μέρκελ -Λόγω του προσφυγικού

Οι Γερμανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ φαίνεται να κερδίζει σε δημοτικότητα.

Πριν από έξι μήνες, τα τρία τέταρτα των Γερμανών συμφωνούσαν με το έργο της Μέρκελ, ενώ τώρα μόλις το 49% έχει την ίδια άποψη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ARD- Deutschlandtrend.

Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει μειωθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο και συνολικά κατά 26 τους τελευταίους έξι μήνες, τονίζει η δημοσκόπηση.

Αντίθετη πορεία φαίνεται να ακολουθεί ο Ζέεχοφερ, ο οποίος είδε τη δημοφιλία του να αυξάνεται κατά 6 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα και να φτάνει το 45%.

Παράλληλα, μείωση εξακολουθεί να παρουσιάζει το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU). Συγκεκριμένα η Χριστιανική Ένωση έχασε 3 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο και πλέον το ποσοστό της είναι μόλις 37%. Τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με τη Deutschlandtrend, το CDU/CSU έχει χάσει συνολικά 5 μονάδες.

Πάντως οι Γερμανοί εμφανίζονται εξίσου απογοητευμένοι από τη στάση που κρατά τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ζέεχοφερ αναφορικά με την προσφυγική κρίση. Το 39% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο από την πολιτική της Μέρκελ και ίδιο ποσοστό είχε την ανάλογη άποψη για την πολιτική του Ζέεχοφερ.

Το 60% δήλωσε λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από την Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ για τον πρόεδρο του CSU το ποσοστό ήταν 56%.

Εξάλλου έχει μειωθεί συνολικά η ικανοποίηση των Γερμανών με το έργο της κυβέρνησής τους: Πλέον μόνο το 42% εκτιμά ότι είναι θετικό. Ποσοστό που παρουσιάζει μείωση 6 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ είναι και το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο.

Αντίθετα, το 57% είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη γερμανική κυβέρνηση, αύξηση 6% σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact