ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μοσκοβισί απαντά: Γιατί οι Ευρωπαίοι επιμένουν στη χαλάρωση της προστασίας της Α' κατοικίας

Στην άμεση σύνδεση της κατάστασης του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα και της διαχείρισης του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων αναφέρθηκε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έπειτα από το Eurogroup, ρωτήθηκε γιατί η ευρωζώνη αρνείται να συμβιβαστεί και να προστατεύσει τους αδύναμους Ελληνες, από τη νέα νομοθεσία για τις κατασχέσεις.

«Αν θες να ασφαλίσεις τον τραπεζικό τομέα, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ανακτάς τα χρήματα από το ιδιωτικό χρέος», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση στα «κόκκινα» δάνεια, προκειμένου να γίνει «υγιής και αξιόπιστος» ο ελληνικός τραπεζικός τομέας.

«Πρέπει να χαλαρώσει η προστασία που προσφέρει η ισχύουσα νομοθεσία. Για αυτό συζητάμε. Μετά θα βρούμε μία ισορροπία, δείχνοντας ευαισθησία απέναντι στους ευάλωτους, όμως δεν μπορούν να επωφελούνται από αυτή την προστασία οι στρατηγικά χρεοκοπημένοι», τόνισε ο Επίτροπος και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι περιμένουν από την Ελλάδα πιο αποτελεσματικές προτάσεις.

«Εχουμε μία πρόταση στο τραπέζι, την οποία συζητάμε, αλλά ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό. Πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα «ισχυρό τρίγωνο» σύνδεσης ανάμεσα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα ζητήματα διακυβέρνησης των τραπεζών και την ανακεφαλαιοποίηση. «Αν ασχοληθούμε με ένα από τα τρία αυτά θέματα, δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact